Кількість жертв ракетного удару по Куп'янську зросла до восьми осіб, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Російські війська завдали удару по місту 19 вересня. Губернатор повідомив про загибель трьох людей. До вечора він заявив, що кількість жертв зросла до шести осіб: загинули четверо чоловіків і дві жінки. Сьогодні Синєгубов надав нові дані: знайдено тіла ще двох загиблих чоловіків. 

Двоє із загиблих - волонтери, які займалися евакуацією людей. 

Удар завдали ракетою "Грім-Е1".

"Грім-Е1" - російська розробка на базі ракети Х-38. Фактично це спроба перетворити ФАБи на високоточну зброю. "Грім-Е1" - гібрид плануючої бомби і ракети, має крила, що розкриваються в повітрі, що забезпечує дальність і точність.

"Грім-Е1" важить близько 600 кг (вага бойової частини - 315 кг). Бойова частина - осколково-фугасна. Двигун - реактивний. Дальність ураження при скиданні з висоти 12 кілометрів - до 120 кілометрів. Дальність ураження при скиданні з висоти 5 кілометрів - близько 35 кілометрів. Наведення - інерціальне та супутникове.

Перша демонстрація боєприпасу відбулася 2015 року. Через чотири роки було оголошено, що завершено випробування "Грім-Е1" і "Грім-Е2".