Унаслідок російського удару по Куп'янську 19 вересня загинули 6 осіб - четверо чоловіків і дві жінки. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За словами начальника Слідчого управління харківської поліції Сергія Болвінова, росіяни вдарили по машині волонтерів, які евакуювали мирних жителів. Тіла загиблих діставали з річки та знищених автомобілів.

Як повідомив голова координаційного гуманітарного центру Євген Коляда, волонтери були з харківського благодійного фонду. Один із загиблих - волонтер Сергій Шалигін, який возив допомогу в прифронтові населені пункти і допомагав їхнім жителям з евакуацією.

Прокурори та слідчі провели огляд місця події та вилучили уламки ракети. У прокуратурі зазначили, що росіяни вдарили по Куп'янську гібридною ракетою "Грім-Е1", створеною на базі радянської ракети Х-38. Максимальна дальність ураження такою ракетою може становити 120 км. Спочатку повідомлялося, що удар було завдано авіабомбою.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), розпочато досудове розслідування.