До Харкова активно повертаються люди. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер Ігор Терехов.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, сьогодні в Харкові живе 1,2 - 1,3 млн осіб. До війни населення Харкова становило близько 1,5 млн осіб. Після початку війни, у березні 2022-го, у Харкові залишилося близько 400 тисяч осіб. Потім було дві хвилі повернення городян - у травні та вересні: після звільнення частини півночі області та скорочення обстрілів міста і після успішного осіннього контрнаступу ЗСУ, коли було деокуповано майже всю область.

Ігор Терехов зазначив, що літніх харків'ян продовжують підтримувати соцслужби. Крім того, близько 34 тис. городян щодня отримують безоплатні гарячі обіди в школах.

Також мер повідомив, що комунальні підприємства готові взяти на роботу водіїв, зварювальників і представників інших професій, які допоможуть забезпечувати життєдіяльність міста. Робочі місця надає і бізнес, який повертається до Харкова.

Мер додав, що люди повертатимуться до Харкова, якщо діти зможуть повноцінно навчатися. З 1 вересня у школах міста планують розпочати комбіноване навчання, і на сесії міськради було виділено кошти на підготовку укриттів у навчальних закладах.