Мер Ізюма Валерій Марченко в ефірі національного телемарафону повідомив, що світло в місті з'явиться не пізніше, ніж за два тижні. Окрім того, йде робота над відновленням подачі газу.

«Думаю, що світло з'явиться максимум за два тижні. Наразі ведуться роботи з газифікації міста, бо газу немає. Але це будуть переважно приватні будинки, з газифікацією багатоквартирних будинків проблема, тому що всі мережі розбиті, і відремонтувати за такий короткий час їх неможливо», - сказав Марченко.

Два тижні на відновлення електропостачання дуже великий термін. Це говорить про те, що окупанти не були стурбовані відновленням інфраструктури міста, а також ступенем руйнувань інфраструктури в Ізюмі.

У місцевих жителів, які стали вимушеними переселенцями, з'явилася ще одна причина почекати з поверненням до міста – крім небезпеки, пов'язаної із замінуванням територій. Повертатися до населеного пункту, позбавленого елементарних систем життєзабезпечення – безглуздо.

Проте, за словами мера, місцеві жителі, які через вторгнення РФ були змушені залишити будинки, поступово повертаються, хоча масового характеру це поки що не носить. За попередніми даними, на початок вересня із 47 тисяч жителів в Ізюмі залишалися 13 – 15 тисяч. Водночас мер прогнозує, що за місяць в Ізюмі буде 25-30 тисяч людей.