Війська РФ намагалися провести розвідку боєм та наступ у Харківській області, спроби відбиті. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

"Ворожа розвідка боєм у районі населеного пункту Уди (Золочівський район) повністю провалилася. Окупанти зазнали втрат і відійшли", - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 19 липня відомо, що після авіаційного удару неподалік Гусарівки (Ізюмський район) окупанти спробували піти в наступ на цей населений пункт. ЗСУ зустріли ворога щільним вогнем та відкинули загарбників назад.

На Харківському напрямку ворог веде бойові дії з метою утримання зайнятих кордонів. Противник вів обстріли з артилерії різних калібрів, зокрема, неподалік Руських та Черкаських Тишків, Питомника, Борщової, Руської Лозової таЧугуєва.

Російські військові намагаються створити умови для відновлення наступу у напрямку Слов'янська. Ворог вів вогняні обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії біля Великої Камишевахи, Долини, Чепіля, Дібрівного, Новомиколаївки та інших населених пунктів.

Раніше в Генштабі повідомили, що ЗСУ завдали втрат і відкинули супротивника назад, коли той намагався просунутися у напрямку Бражківки та Дмитрівки в Ізюмському районі.