У Харкові відкрито кримінальне провадження проти завідувачки відділення пологового будинку: силовики припускають, що через її недбалість померла новонароджена дівчинка. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За даними слідства, 10 травня 2022 року в одному з харківських пологових будинків жінка народила недоношену дівчинку. Дитина погано їла, у неї був висип на шиї та щоках. Мати дівчинки розповіла про це завідувачці відділення, однак лікарка не оглянула дитину.

У день виписки дівчинці стало погано: вона кричала, а її шкіра стала темно-червоного кольору. Однак завідувачка, не звернувши уваги на стан дитини, виписала її разом із матір'ю додому.

Удома новонароджена не їла, поводилася неспокійно і не спала. Через деякий час у неї почалися проблеми з диханням. Мати разом із дитиною поїхала в лікарню, де 17 травня маля померло.

У прокуратурі зазначили, що своєчасні діагностика та лікування могли запобігти розвитку ускладнень і дозволили б уникнути смерті новонародженої.

Завідувачці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 140 КК України - неналежне виконання професійних обов'язків через недбале до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.