Марко Родарі, онук відомого італійського письменника Джанні Родарі, який написав казку про Чіпполіно, надав гроші на відновлення бібліотеки в Ізюмі Харківської області. Наразі ремонт зупинено, повідомив на своїй FB-сторінці заступник ізюмського міського голови Володимир Мацокін. За його словами, причина - у діях ізюмчанина Андрія Кондратюка, який очолює благодійний фонд "Єдність та сила України". Він взявся за відновлення приміщення бібліотеки і обіцяв це зробити до серпня 2023 року. Наразі ремонт розпочатий, але не завершений, стверджує Мацокін.

Ізюмська МВА написала лист на ім'я Марко Родарі, у якому повідомила його про зупинення робіт. У листі також ідеться, що Кондратюк мав зробити ремонт у дорослій та дитячій бібліотеках, облаштувати приміщення меблями, а клас - компʼютерною технікою, облаштувати кімнату для різних заходів, придбати літературу, виконати ремонт фасаду, зробити пандуси для людей з інвалідністю тощо.

У повідомленні Мацокіна ідеться, що Кондратюк обіцяв все доробити, наводячи багато причин зупинки ремонту, але наразі він перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Мерія Ізюма вимагає від пана Кондратюка публічних пояснень та виконання взятих на нього зобовʼязань.