Тактичним завданням росіян є Куп'янськ, Часів Яр і вихід до річки Оскіл. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, армія РФ планує досягти цього взимку. Більш глобальні завдання, каже Фітьо, - це повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Володимир Фітьо додав, що за добу 17 грудня на Куп'янсько-Лиманському напрямку російські війська 498 разів з артилерії та мінометів обстріляли позиції ЗСУ. Також росіяни завдали 4 авіаудари в районі Куп'янська та застосували тут 13 дронів-камікадзе. Українські захисники відбили 18 атак, знищили 359 російських солдатів і 49 одиниць техніки, зокрема 9 танків.

На Куп'янському напрямку Харківської області тривають важкі бої. За даними американського Інституту вивчення війни, російська армія отримала вказівки захопити Куп'янськ і Авдіївку (Донецька область) до виборів президента РФ, що відбудуться в березні 2024-го.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський говорив, що російські війська хочуть блокувати Куп'янськ, і для цього намагаються захопити розташоване неподалік село Синьківка. Через активні бойові дії із Синьківки виїхали всі мешканці. Сьогодні це село - сіра зона. У самому Куп'янську зараз зводять кільцеву оборону.