Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував статтю німецького видання Bild, у якій ідеться про те, що у Росії нібито є план із захоплення Харківської та інших областей України до 2026 року.

Днями аналітик Bild Юліан Репке з посиланням на власні джерела в німецькій розвідці опублікував матеріал про плани армії РФ, згідно з якими російські війська мають намір:

  • до кінця 2024 року - повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також вийти на річку Оскіл у межах Харківської області;
  • до кінця 2026 року - захопити великі території на сході, зокрема великі міста Запоріжжя, Дніпро і Харків;
  • на півдні утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон або Одесу.

Коментуючи статтю Bild, Валерій Залужний прокоментував "РБК-Україна", що "вони (німецькі розвідники, - ред.) мають право на свою думку".

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, у яких є ця інформація", - повідомив Валерій Залужний.

Про те, що Куп'янськ, Часів Яр і вихід до річки Оскіл є тактичним завданням росіян, також заявляв начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. За його словами, армія РФ планує досягти цього взимку.