Харків'яни Сергій Яковлєв і Лідія Березовська познайомилися в хоспісі для літніх людей. Чоловік потрапив туди через поранення, жінка через травму опинилася в інвалідному кріслі. У вересні вони одружилися. Історію незвичайної пари розповіло "Суспільне".

На початку березня 2022 року під час російського обстрілу Північної Салтівки пенсіонер Сергій Яковлєв опинився під завалами. Він пошкодив ногу, ліву руку, яку згодом ампутували до плеча.

Сергій обідав у своїй кухні, коли у квартиру влучив снаряд. Вибух був сильний, горів увесь під'їзд. На "швидку" чекав понад добу - медики не могли приїхати через обстріли. З-під завалів його витягли волонтери і робили в кімнаті перев'язку. 

Після поранення Сергій майже два місяці пролежав у лікарні. Через поранення ноги заново вчився ходити. Відновлюватися йому допомагала Лідія Березовська, яка сама опинилася в дуже складній ситуації: вона пересувається у візку.

До нещастя призвела випадковість: три роки тому вдома Лідія зачепилася за килим, упала і зламала шийку стегна. Реабілітолог поставив її на милиці, на одну ногу: друга стала коротшою, бо зламаний таз.

Пара познайомилася дев'ять місяців тому після операції Сергія. Їхні палати були поруч, вони почали спілкуватися, гуляти, і, за зізнанням самої пари, "догулялися". А у вересні цього року одружилися.

"Пропозиція була спільна: з його і з мого боку. Він поїхав у регіональний центр, домовився там. Нас одразу й розписали. Весілля - ми були в кафе, посиділи. Приїхали соцпрацівники, заступник міського голови. Квітів багато було. Ось така церемонія", - розповіла Лідія.

Зараз подружжя живе разом, їх поселили в одну палату. Сергій допомагає пересуватися Лідії: возити дружину на візку навчився однією рукою. Разом вони щодня гуляють у парку.

Сергій хоче повернутися з Лідією до себе додому, у квартиру, в якій прожив 50 років, щойно будинок на вулиці Бучми відновлять.