Силовики повідомили про підозру так званого "голови тимчасової адміністрації" окупованої Балаклії. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

Встановлено, що псевдокерівник Балаклії – уродженець Горлівки. З ворогом чоловік почав співпрацювати ще на початку російської агресії з ідейних міркувань. З 2014 року він активно співпрацював з російськими пропагандистськими ЗМІ як псевдоексперт, брав участь у проектах, які працювали на розпалювання сепаратистських настроїв на сході України.

"Після тимчасової окупації окремих районів Харківської області зловмисник "попросився" до "нової влади", пославшись на активну участь у так званій "гуманітарній організації" Мир – Харкову", - розповіли в СБУ.

У травні 2022 року він отримав призначення від "військового коменданта" та почав активно допомагати окупаційному режиму.

Колаборанту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що росіяни поділили окуповану Балаклію на частини та заборонили пересування між ними.