У Чугуєві власникам зруйнованого житла виділять 38 мільйонів гривєнь. Про це повідомила мер Чугуєва Галина Мінаєва.

Комісія девʼять місяців роботи розглянула 694 заяви громадян щодо надання компенсації. Прийнято 525 позитивних рішень. Деякі заявники отримали відмову, оскільки їх випадки не підпадали під вимоги законодавства. По більш ніж 100 заявам призупинений розгляд до отримання повного об’єму документів та інформації (відсутні власники, нема доступу до житла для складання акту огляду, відсутні документи тощо). 

Власникам 432 пошкоджених обʼєктів нарахована компенсація для відновлення:

  • приватних житлових будинків;
  • квартир;
  • житлових приміщень.

Загальна сума компенсації – 38,7 млн грн.

Триває в громаді і робота щодо оформлення компенсацій за знищене житло. Комісії надійшли 55 заяв від мешканців громади, але 27 із них виявились такими, що не відповідають статусу знищених об’єктів нерухомості, а мають пошкодження 1 та 2 категорії. Їх було переадресовано до комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджене житло. Ще по одній заяві припинений розгляд до надання необхідного пакету документів. 

27 господарів зруйнованих будинків отримали від держави компенсації на загальну суму 29,8 млн грн.

Мер Чугуєва також каже, що власники пошкодженого та знищеного житла не проявляють достатньої активності: кількість отриманих заяв менше кількості зафіксованих фактів руйнувань внаслідок російських обстрілів. Мер закликала всіх мешканців, чиє житло постраждало, зареєструвати заяву в “Дії” та розпочати процес отримання компенсації. 

Компенсації власникам пошкодженого і зруйнованого житла нараховуються за державною програмою “єВідновлення”. Як подати заявку на отримання компенсації – в нашому матеріалі.