Підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року не буде, заявили в Міненерго.

У міністерстві повідомили, що сьогодні низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв'ю голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтина Ущаповського. Однак він не робив таких тверджень у своєму інтерв'ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію про підвищення.

"Проти України веде війну підступний і сильний ворог. Це протистояння відбувається скрізь: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі", - заявили в Міненерго.

Міненерго закликало українських журналістів бути уважними і не спотворювати інформацію, особливо в таких важливих для людей питаннях як підвищення тарифів.

Тарифи на електроенергію востаннє в Україні підвищували з 1 червня 2023 року: з 1,44 грн і 1,68 грн за кВт/год (залежно від обсягу споживання) до єдиного тарифу - 2,64 грн за кВт/год.