Два укриття в Чугуївському районі перебувають у поганому стані і можуть навіть бути небезпечними для людей. Прокуратура направила до Харківського окружного адміністративного суду позови про приведення укриттів до ладу.

Одне з них, розраховане на 300 осіб, обладнано в лікарні Змієва. Під час перевірки з'ясувалося, що укриття не обладнане системами пожежної автоматики та сигналізацією, не забезпечене необхідним інвентарем, а його технічний стан не відповідає вимогам.

Друге укриття, також розраховане на 300 осіб, створено на базі підприємства в смт Слобожанське. Воно значиться як обмежено пристосоване для захисту населення, тож його потрібно забезпечити медикаментами, а входи та виходи облаштувати для всіх категорій населення, зокрема для маломобільних людей.

Чим захисні споруди відрізняються від найпростіших укриттів - у нашому матеріалі.

У липні в Харківській області перевірили понад 3000 укриттів, з яких непридатними для використання виявилися 354. У поліції закликали харків'ян у разі виявлення закритого укриття телефонувати за номерами 101 або 102.

Влітку мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що укриття в Харкові - у нормальному стані та відкриті. Знайти найближче укриття можна на інтерактивній мапі.