На Харківщині зловили двох "міліціонерів", призначених росіянами. Про це повідомили у облпрокуратурі.

За даними слідства, 40-річний мешканець добровільно вступив на посаду "тимчасово виконуючого обов'язки дільничного інспектора" у так званому "Територіальному органі міліції Козачої Лопані". 25-річний чоловік зі Стрелечої теж погодився працювати у псевдооргані. Але керівну посаду окупанти йому не довірили, у результаті він став "в.о. дільничного інспектора" у "міліції".

"Міліціонерам" заочно повідомлено про підозру за фактом добровільного обіймання посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У Харківській області продовжують ловити спільників росіян із місцевих жителів. Наприклад, під час окупації Балаклії 51-річний чоловік монтував і підключав у місті гучномовці, через які транслювалася російська пропаганда, адже світла та зв'язку при "російському світі" тут не було. Цим його робота не обмежилася: ще він отримав посаду "фахівця з екології та природних ресурсів" і брав активну участь у всіх заходах на підтримку РФ.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.