Куп'янськ Харківської області повністю взято під контроль українськими військами. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

"16 вересня українські війська взяли все місто Куп'янськ, продовжуючи наступальні операції на схід від річки Оскол", - йдеться у зведенні ISW.

Свої висновки аналітики підтверджують кадрами з геолокацією на східному березі річки Оскол, де була утримана Росією частина Куп'янська.

Аналітики ISW зазначають, що росіянам буде важко утримати позиції у східній частині Харківської області та на півночі Луганської області, оскільки українські сили займають нові позиції на східному березі річки Оскол – лінії, на якій українські сили зупинилися 11 вересня.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Про деокупацію Куп'янська також заявили у спецпідрозділі "Кракен".

У спецпідрозділі зазначили, що внаслідок злагоджених дій бійці "Кракена" форсували річку Оскол, що дозволило їм вибити ворога з лівобережної частини міста.

"Тепер місто повністю деокуповане та знаходиться під українським прапором. Контрнаступ української армії успішно продовжується на лівому березі Оскола", - розповіли у "Кракені".

photo-2022-09-17-11-27-09