РФ у неділю, 16 липня, двічі поспіль вдарила ракетами по підприємству в Основ'янському районі Харкова. 

В обласній прокуратурі повідомили, що перший удар було завдано о 18:50 - за попередніми даними, двома ракетами типу С-300, які випустили з Бєлгородської області РФ.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що були поранені четверо людей: у лікарню доправили трьох, одному надали допомогу на місці. Пізніше він повідомив про загибель працівника підприємства 1999 року народження.

О 22:10 Основ'янський район обстріляли ще раз. Удар припав на те саме підприємство. Цього разу обійшлося без постраждалих.

Прокуратура почала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Це був третій обстріл Харкова за добу. У ніч на 16 липня близько 1:30 російські війська з Бєлгородської області запустили по Харкову чотири ракети С-300. Дві ракети вибухнули в повітрі, дві - впали на стадіон і на дорогу в Шевченківському районі Харкова. У 4-поверховому будинку біля стадіону вибито вікна. Пошкоджено машини. Жертв і постраждалих не було.