Неодноразово судимий 34-річний чоловік сокирою вбив 73-річну бабусю. Про це повідомили у прокуратурі.

У грудні 2021 року до поліції звернулася жінка та повідомила, що бабуся її чоловіка, яка проживає у селі Геніївка Чугуївського району, декілька днів не виходила на зв’язок. Тому подружжя поїхало до її будинку, де знайшли жінку мертвою.

Допомагати по господарству жінці часто приходив односелець. В один з таких візитів, він взяв сокиру та завдав кілька ударів по голові господарці. Потім він забрав її майно й втік. Від отриманих травм жінка померла на місці.

Правоохоронці затримали зловмисника в одній з харківських багатоповерхівок, де він переховувався. Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Він виправдовувався й пояснював, що коли прийшов до жінки, вона вже була мертвою, а майно потерпілої він знайшов випадково.

Вироком Дзержинського районного суду Харкова у 2023 році чоловіку було призначено покарання за сукупністю злочинів у виді 13 років 6 місяців з конфіскацією майна. Прокурори оскаржили його в апеляційному порядку з мотивів невідповідності призначеного покарання ступеня тяжкості злочину.

Тепер чоловіку призначено покарання у виді 15 років 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією всього майна. Його визнано винним у вчиненні умисного вбивства та розбої, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України, ч. 4 ст. 187 КК України).