Лозівською прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч.1 ст. 367 КК України).

У серпні 2019 року між одним з управлінь Лозівської міської ради Харківської області та підрядником укладено договір про будівництво мотузкового парку в Лозовій.

Хід, обсяг і якість робіт контролювалися інженером технічного нагляду, який недобросовісно поставився до виконання своїх службових обов'язків. Не провівши перевірку, обвинувачений підписав звітну документацію з внесеними до неї фальсифікованими даними щодо використаних матеріалів та вартості виконаних робіт.

У подальшому на підставі цих документів складено акт приймання виконаних робіт та безпідставно перераховано на рахунок підрядника майже 150 тис.грн, чим завдано збитків державному бюджету.

Ця схема є, мабуть, найпоширенішою при розкраданні бюджетних коштів. Гроші держави і територіальних громад витікають шахраям через завищення вартості робіт або матеріалів. У деяких випадках, ніякі роботи взагалі не виконуються. Так, наприклад, в серпні, прокуратура повідомляла про те, що обласне комунальне підприємство перевело 300 тис.грн. за невиконані роботи з ремонту одного із символів Харкова - Держпрому.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.