РФ обстрілює звільнені території Харківської області з літаків, танків й артилерії. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу від 16 вересня.

Так, від авіаційних та ракетних ударів, а також РСЗВ за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів, зокрема Куп'янська.

"На Харківському напрямку, зокрема з території РФ, ворог веде обстріли з танків та артилерії - в районі Гоптівки, Козачої Лопані, Малої Вовчої, Зибиного та Стрілечої", - розповіли в Генштабі.

У вечірньому зведенні генштабу йшлося про обстріли Вовчанська, Гоптівки, Баранівки, Високої Яруги, Нескучного та Сотницького Козачка.

За інформацією голови ХОВА Олега Синєгубова, вчора було обстріляно населені пункти Харківського, Куп'янського та Ізюмського районів. Є зруйновані житлові будинки та постраждалі:

  • у Куп'янському районі 10 людей отримали поранення, у тому числі двоє дітей 12 та 13 років;
  • одну жінку поранено в Ізюмському районі;
  • одну жінку поранено в Харківському районі.

Постраждалих госпіталізовано, їм надається необхідна медична допомога.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов розповів в ефірі телемарафону, що інтенсивність обстрілу деяких районів Харкова може скоротитися. За його словами, інтенсивність обстрілів Харкова може знизитися, оскільки внаслідок контрнаступу ЗСУ вдалося звільнити значну частину області.