ЗСУ пішли в контратаку в районі Вовчанська. Про це повідомляють у зведенні Генштабу станом на 13:30 16 травня.

За даними Генштабу, з початку доби у Харківській області противник атакував в напрямку Стариці. Армія РФ завдавала ракетних ударів по Харкову та Старій Водолазі. Ударів ворожої авіації зазнали Вільча, Вовчанськ та Стариця. У свою чергу, українські воїни провели контратакувальні заходи в районі міста Вовчанськ.

Село Стариця Чугуївського району Харківської області знаходиться на південний захід від Вовчанська.

РФ веде наступ напівночі Харківської області з 10 травня. Вранці Генштаб ЗСУ повідомляв, що українські військові не дають росіянам просунутися вглиб Вовчанська. Також, сьогодні, близько 16 години РФ вдарила по Вовчанській громаді касетними боєприпасами. Поранені 5 осіб, у тому числі мер Вовчанська Тамаз Гамбарашвілі.

Крім того, на Куп’янському напрямку з початку доби відбулося три бойових зіткнення в районах Синьківки, Іванівки, Берестового.

При цьому, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що темп наступу російських військ на півночі Харківської області продовжує знижуватися. На думку Інститутуросіяни віддають пріоритет створенню "буферної зони", а не глибокому проникненню в Харківську область.

Фото - UA Land Forces