У Вінниці відкрили стелу бойовому льотчику з Харкова Сергію Пархоменку, який знищив сотні одиниць ворожої техніки. Про це повідомляє Армія.Inform.

Стелу відкрили на Алеї Слави центрального кладовища. Герой України, 25-річний Сергій Пархоменко загинув рік тому загинув на Запорізькому фронті. Він був пілотом Су-25, на якому здійснив понад 40 бойових вильотів у складних умовах протидії російських засобів ППО та винищувальної авіації окупантів.

На рахунку харківського льотчика - десятки знищених російських танків, понад півсотні броньованих машин і транспортних засобів, сотні окупантів і тисячі врятованих життів українців. У травні 2022 року президент Володимир Зеленський присвоїв харків'янину звання Героя України посмертно.

Відкривали стелу бойові пілоти - батько та молодший брат загиблого героя. Батько - повний лицар ордена Богдана Хмельницького. Коли Сергій вступав до Харківського університету повітряних сил у 2014 році, його батько виконував бойові завдання в АТО. Молодший брат також пішов по стопах рідних.

У Сергія Пархоменка залишилася дружина і син, який народився за кілька місяців до загибелі батька.