Київська область відправила на Харківщину ще два генератори потужністю 520 і 800 кВт. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Такі генератори можна використовувати для критичної інфраструктури: водоканалів, котелень, у великих лікарнях і школах, де є котельні.

Попередню партію обладнання передали минулого тижня. Це 13 потужних генераторів від 10 до 22 кВт.

"Збір допомоги триває. Тому прошу всіх, хто може допомогти, приносити павербанки, зарядні станції, генератори в пункти допомоги. Вони є в кожній громаді", - нагадав Руслан Кравченко.

Павербанки для харків'ян збирають у Богуславській громаді Київської області. Крім того, Богуславська міськрада передає два генератори потужністю 3,5 кВт.

Пакет допомоги для Харківської області формує і Черкаська область, повідомив голова Черкаської ОДА Ігор Табурець. Це близько 20 генераторів різної потужності, акумулятори, пауербанки та інші електроприлади.

50 генераторів і 5 тонн палива Харкову передала Хмельницька область. Там формують нову партію подібних вантажів.

З 22 березня 2024 року російські війська посилили обстріли Харкова. Вони б'ють по житлових будинках, школах, підприємствах та об'єктах енергетичної інфраструктури. Пошкоджено ТЕЦ-5: після обстрілу вона не може генерувати тепло та електроенергію. Введено графіки відключення світла. Також бувають аварійні відключення.