РФ завдала масованого удару з самохідної артилерійської установки по селу Григорівка у Куп'янському районі Харківської області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, росіяни зробили по Григорівці 63 залпи з САУ, знищено 3 житлові будинки, в яких, на щастя, ніхто не проживав. Григорівка заснована ще 1751 року. Це село неподалік кордону з Росією. Село було окуповане з першого дня вторгнення, до війни там мешкало понад 500 осіб.

САУ - це самохідна артилерійська установка, яка є бойовою машиною, оснащеною зброєю, розміщеною на шасі танка або бронетранспортера. Дальність стрільби САУ залежить від типу зброї і може становити від кількох кілометрів до десятків кілометрів.

Як додав Олег Синєгубов, сьогодні з районів, що постійно перебувають під обстрілами, евакуювали 50 маломобільних людей. Це переважно жителі Вовчанська та Куп'янської громади. Їх відвезуть до Житомира, де їм буде надано безкоштовне житло у спеціально обладнаному приміщенні та гуманітарну допомогу.

За даними Генштабу, на Куп'янському та Лиманському напрямках сьогодні, 16 березня, противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам'яне та Спірне. На Слобожанському напрямку оперативна ситуація - без істотних змін.