Таких обстрілів, як останнім часом РФ наносить по прикордонню, Харківська область не зазнавала ніколи. Про це заявив начальних ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, рік тому росіяни подекуди запускали ракети С-300, зазвичай було від 1 до 5 влучань. Наразі до Липців за ніч може прилетіти 10 ракет С-300. Раніше ворог застосовував КАБи лише по лінії фронту на Куп'янському напрямку та прикордонним населеним пунктам - тепер б'є усюди. Удари завдаються виключно по цивільній інфраструктурі, по цивільним підприємствам, агропідприємствам, закладам освіти тощо. Втрати - виключно серед цивільних. Начальник ХОВА наголосив, що таким чином ворог тероризує місцеве населення. Він підкреслив, що для українців - це нові виклики.

Синєгубов припустив, що збільшенням обстрілів росіяни хочуть відволікти ЗСУ від основних напрямків, де вони проводять свої штурмові дії.

Останніми днями РФ завдає по 15-20 авіаударів по Харківській області за добу. У цьому році ворог часто обстрілює Липці, Чугуїв, Великий Бурлук, Зміїв.

►Одного січневого дня Липці обстріляли понад 50 разів за добу. До україно-російського кордону по трасі там - близько 15-ти кілометрів.

►Наприкінці січня РФ вдарила 6 "Шахедами" по Змієву. 

►Унаслідок російського удару 14 лютого по житловому будинку в селищі Великий Бурлук загинули 5 людей.