У Основ'янському районі Харкова спалахнув бензовоз. Інформацію підтвердив представник обласного управління ДСНС Євген Василенко.

За його словами, автомобіль стояв на території автотранспортного підприємства у Основ'янському районі. Коли водій став заводити машину, бензовоз спалахнув. Це сталося близько 7 години ранку, полум'я піднялося так високо, що харків'яни бачили його за десятки метрів.

"Жахлива пожежа в Основ'янському районі. Прильотів не було", - писали харків'яни у соцмережах.

Водій бензовоза отримав опіки обличчя, його доправили до лікарні для огляду. Попередня причина займання – коротке замикання.

Коротке замикання – часта причина пожеж в автомобілях. У критичній ситуації швидко зорієнтуватися складно, тому потрібно завжди тримати в голові прості правила, які допоможуть не розгубитися:

  • в першу чергу потрібно зупинитися та заглушити двигун автомобіля,
  • якщо загоряння невелике - спробуйте загасити вогонь самостійно, використовуючи вогнегасник, накриваючи вогнище ізолюючим матеріалом, щоб обмежити доступ кисню,
  • якщо пожежа почалася в моторному відсіку і незрозуміло, якої вона сили, краще не відкривати капот і відразу дзвонити рятувальникам,
  • при неможливості ліквідувати загоряння потрібно відійти від машини на безпечну відстань (не менше 10 метрів), оскільки може вибухнути паливний бак. У радіусі небезпечної зони не повинно бути людей.