У Харкові близько 16:00 пролунала серія вибухів. У цей час у регіоні лунала повітряна тривога. За попередніми даними, РФ випустила по місту кілька ракет із Білгорода.

Одразу після першого вибуху харків'яни почали повідомляти, що в них пропадає світло. Буквально за кілька хвилин повідомлення про відключення електрики почали надходити практично з усіх великих районів міста. Відразу за світлом зникла вода.

Після вибухів у місті зупинилося метро.

Крім того, харків'яни повідомляють про перебої з мобільним зв'язком.

Upd. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив прильоти об'єктом критичної інфраструктури. Через це є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт та метро.

Про постраждалих наразі інформації немає.

Енергетики та комунальники роблять все для якнайшвидшої нормалізації життя Харкова.

За словами губернатора Олега Синєгубова, ракетний удар також був нанесений по Чугуївському району.

Повітряна тривога почала звучати в різних областях України близько 14.00, до 14.48 уся країна, окрім Криму, була під тривогою. Спостерігачі повідомляли мінімум про три серії ракетних пусків із РФ. Відомо про прильоти у Києві, Житомирі, Львові, Рівному; лунали вибухи та в інших областях. Житомир зараз знеструмлений повністю. Аварійні відключення – у Києві, Рівному та інших регіонах.

Це вже третій масований удар по енергосистемі України. Попереднього було завдано 10 жовтня. Тоді після серії вибухів місто виявилося повністю знеструмленим.