У Чугуєві на Харківщині почали видавати буржуйки. Як повідомила мер міста Галина Мінаєва, пічки закупили за гроші з місцевого бюджету.

"Так, ми готуємось до будь-якого розвитку подій взимку, пам'ятаючи про підступність ворога, який вже продемонстрував свою звірячу сутність ударами по об'єктах критичної інфраструктури. Хочу особливо підкреслити, що буржуйки ми закупили у місцевих виробників, які довели якість своїх виробів", - написала Мінаєва у своєму телеграм-каналі.

Одну буржуйку передали Чугуївському відділенню екстреної медицини. Ще три пічки отримали об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, які облаштовують укриттями. 

"Відвідавши ці укриття, була приємно вражена згуртованістю наших людей, які з любов'ю облаштовують навіть це, тимчасове житло. Хочеться сподіватися, що буржуйки, як і укриття, не стануть нам в нагоді цієї зими. Проте ми повинні бути готові до будь-яких несподіванок", - зазначила Галина Мінаєва.

Раніше Галина Мінаєва повідомила, що у Чугуєві активно продовжується підготовка до опалювального сезону, і місту не вистачає робітників.

За її словами, зараз підрядники відновлюють котельні, пошкоджені ворожими обстрілами, проте їм не вистачає робочих рук, оскільки люди бояться працювати біля фронту.