Харків'янці, яка наводила російські ракети на пункти видачі гуманітарки, оголосили вирок. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

На лаві підсудних опинилася співробітниця одного із державних підприємств у Харкові. На початку війни її завербували російські спецслужби.

З 25 лютого по 9 березня 2022 року жінка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони. Крім того, вона передавала до РФ координати місць масового скупчення людей, у тому числі – координати пунктів видачі гуманітарної допомоги у Харкові. Після обстрілу жінка фотографувала місця прильотів та коригувала повторні удари.

Із навідницею працювали двоє зв'язкових. Один із них – російський військовий – вже ліквідований на східному фронті. Другий – мобілізований мешканець тимчасово окупованого Донецька. Саме ним через телеграм жінка надсилала фото українських об'єктів із прив'язкою до місцевості та власними коментарями.

Під час обшуків у затриманої знайшли мобільний телефон, який вона використала для листування із противником.

Суд визнав жінку винною за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) та засудив її до 15 років позбавлення волі.