У Харкові відкрили незвичний клас. В обласному управлінні ДержНС повідомили про створення класу безпеки у школі №33 у Салтівському районі.

У школі виділили класну кімнату, яку за допомогою обласного управління ДСНС обладнали наочними посібниками. Клас безпеки оснащений усім необхідним для того, щоб школярі вивчали правила цивільного захисту, пожежної та мінної безпеки, засвоїли алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та необхідності надати медичну допомогу.

У кабінеті - макет вулиці та дорожні знаки, за допомогою яких школярі зможуть вивчати правила дорожнього руху, форма рятувальників, вогнегасник, пожежний гідрант, які дадуть уявлення про роботу бійців ДСНС. Медичне обладнання дозволить отримати знання про первинну медичну допомогу. Клас обладнаний мультимедійною технікою та інформаційними стендами. Також у кабінеті є зона психологічного розвантаження та ігрова зона.

Через постійні ворожі обстріли клас працюватиме в дистанційному режимі.

У ДержНС нагадали, що внаслідок бойових дій на Харківщині загинули вже 74 дитини та 212 отримали поранення та травми. Знання з основ безпеки, отримані дітьми у новому класі, допоможуть у майбутньому уникнути багатьох трагічних ситуацій, вважають рятувальники. 2023 року планується створити в школах 88 таких кабінетів, ще шість класів безпеки відкриють на базі підрозділів ДСНС. Діти зможуть відвідати пожежні частини, дізнатися, як рятувальники працюють, вивчити рятувальну техніку.

Також у харківських школах обладнуються бомбосховища.