З фінського міста Турку в Харків привезли два автобуси. Сьогодні, 15 січня, один з них вийшов на свій перший маршрут №96 - від станції метро “Університет” до П’ятихаток.

Про це повідомив директор КП “Салтівське трамвайне депо” Владислав Приймак у коментарі для "Харків Новини".

За словами Приймака, завдяки цьому маршруту планують скоротити великий інтервал на напрямку, де наразі курсує мало автобусів. Другий автобус, швидше за все, виїде на 204-й маршрут, який курсує від вулиці Наталії Ужвій до станції метро "Індустріальна".

Для роботи у Харкові транспорт готували приблизно місяць й пофарбували у кольори турецьких “карсанів”, які курсують містом. Фінські автобуси значно більші, ніж турецькі.

У Харкові повертають стару нумерацію автобусів, яка існувала до початку повномасштабного вторгнення. Мова поки йде про такі маршрути: №23, 28, 80 та 118. Крім того, у Харкові змінили номери тролейбусних маршрутів. Це стосується №№ 119, 267 та 304. Під час війни ці номера транспорту були автобусними, наразі нумерацію привели у відповідність до чинної транспортної системи.

У 2024 році у Харкові планують залишити безкоштовний проїзд у транспорті. Для цього в бюджеті передбачено 1,2 млрд грн. До війни проїзд у метро коштував 8 грн, у трамваях і тролейбусах - по 6 грн.