Харків отримав 20 дитячих бронежилетів. Вони використовуватимуться під час евакуації дітей із небезпечних зон, повідомила волонтер Наталія Попова.

Захисні жилети – різних розмірів. Вони призначені для дітей віком від 4 до 14 років. Всі вони мають прозору нагрудну кишеню, куди можна вставити листок з ім'ям дитини та номером телефону батьків на випадок, якщо хлопчик чи дівчинка загубиться. Жилет оснащений петлею, за яку волонтер чи співробітник ДСНС може тримати дитину, щоб вона нікуди не побігла і не загубилася. Найлегший жилет важить 2 кг.

Бронежилети розробили конструктори Харківського заводу засобів індивідуального захисту, який під час війни евакуювався до Львова. Планується виготовити 500 комплектів.

Також до Харкова привезли ще 100 полегшених бронежилетів для працівників екстреної медичної допомоги, які їздять на виклики до населених пунктів, які зазнають обстрілів.

Харків тривалий час зазнавав масованих обстрілів. Бронежилети видавали водіям громадського транспорту, енергетикам та бригадам автомобілів швидкої медичної допомоги.