Багатодітна сім'я з лінії фронту отримає будинок у Зміївській громаді. У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що житло отримає прийомна сім'я Ватащуків із Куп'янського району.

Подружжя Ватащуків створило прийомну сім'ю 2018 року. Виховують 5 дітей, над 4 з яких взяли опіку. Сім'я жила в селі Курилівка. Через військові дії евакуювалася. Родина готова взяти ще 5 дітей, які залишилися без батьківського піклування. 

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що будинок для сім'ї Ватащуків мають добудувати до кінця 2023 року. Будівельники вже залили фундамент, звели стіни та міжкімнатні перекриття, провели зовнішні комунікації. 

Новий будинок для прийомної сім'ї з Куп'янщини будують за ініціативи та фінансової підтримки Фонду Олени Зеленської.

У Харківській області на обліку служб у справах дітей перебуває 4277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Понад 97% із них вдалося влаштувати в сімейні форми виховання. Минулого тижня на Харківщині ухвалили першу в Україні обласну програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. Програма передбачає одноразові виплати для всіх сімей альтернативної форми виховання дітей.