Диверсанти з РФ постійно намагаються прорватися в Харківську область. Пересування російських диверсійно-розвідувальних груп зафіксовано по всій лінії державного кордону в регіоні, розповів в ефірі національного телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами губернатора, диверсанти намагаються проникнути в регіон на півночі області, східному та північно-східному, Вовчанському та Куп'янському напрямках.

Зокрема, російська диверсійно-розвідувальна група 3 червня намагалася проникнути в Харківську область у районі села Зелене - невеликого населеного пункту біля самого кордону з РФ. Спроба прориву росіян була відбита українськими військами.

На Куп'янському напрямку, де пролягає лінія фронту, російські військові намагаються йти в наступ, проте зазнають втрат і відступають, каже Синєгубов. Імовірно, у такий спосіб росіяни хочуть прощупати слабину української оборони.

Губернатор зазначив, що армія РФ постійно обстрілює прикордонні райони Харківської області з авіації, артилерії, танків і мінометів. Тільки за минулу добу російські військові обстріляли 20 населених пунктів області.