У Харківській області з 10 травня, коли почався наступ РФ у північному прикордонні, евакуйовано 7023 людини. За інформацією голови ХОВА Олега Синєгубова, розкладка виглядає так:

  • Чугуївський район - вивезено 2 065 осіб;
  • Харківський район - 2 989 осіб;
  • Богодухівський район - 67 осіб;
  • волонтери з різних районів евакуювали 1 902 людини.

Поліція вивозить з-під обстрілів переважно жителів Вовчанської та Липецької громад. Евакуаційні екіпажі працюють постійно. Правоохоронці через гучномовці сповіщають про необхідність залишити небезпечні населені пункти, а також обходять оселі та вмовляють громадян виїжджати. Поліцейські вивозять на службових автомобілях людей у безпечні місця.

В евакуації також задіяні співробітники ДСНС, волонтери, місцева адміністрація.

Губернатор повідомив, що станом на 13 травня у Вовчанську залишалося до 200 осіб. 14 травня ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Йдеться про 113 дітей прикордонних громад Богодухівського, Куп'янського та Ізюмського районів. За власним бажанням виїхали лише 9 дітей з опікунами Вовчанської громади.

Для тих, хто бажає евакуюватися, працює "гаряча лінія" - 0-800-33-92-91. Також можна звертатися на спецлінію поліції "102" або до найближчих відділень поліції.