У Харкові зловили двох сутенерок. Про це повідомили у прес-службі Харківської облпрокуратури.

За інформацією правоохоронців, у серпні минулого року 30-річна мешканка Лозівського району та 18-річна дівчина із Сумської області шукали жінок, які перебували у тяжкому матеріальному становищі, для сексуальної експлуатації. Вони проводили з ними бесіди, а потім жінки погоджувалися надавати платні сексуальні послуги. А підозрювані розміщували оголошення про "високооплачувану роботу" та орендували квартири у Харкові та Сумах, які надалі ставали "місцями розпусти".

Двом жінкам повідомлено про підозру за фактом залучення осіб до заняття проституцією, з використанням уразливого стану цих осіб, та сутенерства, у тому числі скоєного за попередньою змовою групою осіб та повторно (ч. 2 ст. 303 КК України).

Щоб скласти сьогоднішній діапазон цін на ринку секс-індустрії, достатньо вбити кілька запитів у пошукову систему. Так, мінімальна ціна на послуги секс-працівниць становить 600-800 грн за годину звичайного сексу. Максимальна ціна в середньому сягає 2 тис. грн за годину. Додаткові послуги оплачуються окремо. Якщо чоловік чи жінка надають специфічні послуги, то часто на сайтах конкретної ціни на них немає лише перелік.

Два роки тому 49-річний громадянин Азербайджану вербував українок для сексуальної експлуатації за кордоном. Поліцейські з'ясували, що правопорушник спільно з невстановленими особами на території Харкова займався пошуком та підбором молодих жінок із важким матеріальним становищем для їхнього вербування до Королівства Бахрейн з метою сексуальної експлуатації.

Влітку 2021 року поліцейські Управління міграційної поліції спільно із слідчими, а також із залученням співробітників Державної прикордонної служби України затримали зловмисника на вокзалі "Харків-Пасажирський", коли той намагався посадити жінок на потяг "Харків-Київ". Зі столиці жінки мали вирушити за кордон літаком. Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. 25 червня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 227 тис. гривень.