Директором Харківського академічного драматичного театру призначено Олега Яцину. Сьогодні, 13 жовтня, його представили колективу.

Як повідомили в Харківській облраді, за призначення Яцини на посаду директора драмтеатру проголосували депутати на сесії 5 жовтня.

Олегу Яцині - 58 років. За фахом він викладач історії та суспільно-політичних дисциплін, кандидат історичних наук. Закінчив Харківський державний університет (зараз - ХНУ імені Каразіна).

Із 2010 до 2014 року був депутатом Харківської міськради від партії "Батьківщина".

Улітку 2014 року став начальником управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації. У лютому 2020 року звільнився.

Харківський академічний драмтеатр до 2022 року носив ім'я Олександра Пушкіна, але в межах дерусифікації ім'я поета з назви прибрали.

Театр ставив вистави російською мовою, а з березня 2022 року - тільки українською.

Вистав у Харківському академічному драмтеатрі восени не буде. Згідно з рішенням регіональної Ради оборони, масові заходи можна проводити тільки в приміщеннях, які відповідають нормам безпеки - зокрема, мають захисні споруди, куди мають перейти глядачі, актори та персонал у разі повітряної тривоги.