На вулицях Харкова знову працюватимуть муніципальні інспектори з паркування. Про це повідомив директор департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитро Липовий, пише KHARKIV Today.

За його словами, зараз міськрада проводить аудит паркувальних майданчиків і набирає інспекторів. Вони розпочнуть роботу через півтора-два місяці або навіть раніше - якщо так вирішить мерія. Спочатку інспектори не штрафуватимуть водіїв: у людей має бути час, щоб звикнути оплачувати паркування, каже Липовий.

Директор департаменту нагадав, що на початку війни паркінги припинили свою роботу, проте зараз трафік у центрі Харкова становить приблизно 80% від довоєнного, тож робота парковок знову стала актуальною.

Згідно з рішенням сесії міськради, всі обладнані майданчики для паркування було передано на обслуговування КП "Шляхрембуд". Загалом було передано 55 майданчиків. Сьогодні на них відновлюють шлагбауми, електропостачання та інше.

Працюватимуть не всі майданчики, оскільки в цьому немає потреби. Планується відкрити близько 20 парковок - у центрі Харкова і найбільш заселених районах.

Платною стане і нічна парковка. Залишити машину на ній можна буде до комендантської години. Територію охоронятимуть, там встановлять камери відеоспостереження і тривожні кнопки для зв'язку з поліцією.

Вартість паркування зараз розраховується. Оплатити послугу можна буде через програму "Е-парковка". Також на майданчиках працюватимуть термінали для оплати карткою. Крім того, планується продавати дисконтні картки на певну кількість днів.