У селі Кам'янка Ізюмського району Харківської області немає жодного цілого будинку, але сюди все одно повертаються люди, зокрема - фермери. Про це пише "Суспільне".

Так, фермери Людмила та Володимир Корнійчі повернулися в село, щоб відновлювати зруйноване окупантами господарство. Сім'я Корнійчів встигла виїхати до окупації: про те, що в їхній будинок влучив снаряд, дізналися з відео, яке публікували росіяни.

"Люди, які живуть і просто ходять на роботу, вони можуть вибирати, де їм ходити на роботу. А коли в тебе тут є земля, то ти не можеш їздити сюди і щось робити. Тобі треба так: прокинувся і одразу схопився за роботу", - каже Людмила.

За словами Володимира, цілих будівель у Кам'янці немає. Крім того, росіяни познімали мотори з сільгосптехніки.

5c7a55ad4a092126 7f2978949c3fd8ea 9002b7aa4cf085c2 f0c80486bd77f583

Поля фермерів були заміновані. Подружжя обстежило частину господарства: там стирчали два деактивовані снаряди, один із яких був касетним. Нині Володимир і Людмила вирощують пшеницю та соняшник. За їхніми словами, майже всі жителі Кам'янки хочуть повернутися додому.

"Ми хочемо повернути те минуле. Думаєш: коли відбудуєш, станеш молодшим, побачиш свою радість", - каже Володимир.

До війни в Кам'янці жило понад тисячу людей, на момент визволення залишалося 11. Село було окуповане Росією 23 березня і звільнене під час вересневого контрнаступу ЗСУ. Втікши з Кам'янки, російські військові не перестали її обстрілювати. Село було практично стерте з лиця землі.

Фото: Олександр Ставицький/Суспільне Харків