За ніч з 12 на 13 травня РФ скинула на Вовчанськ 9 КАБів. У місті залишається близько 500 осіб, розповів в етері телемарафону начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко.

Він зазначив, що з території Липецької і Вовчанської громад продовжується евакуація. Деякі громадяни відмовлялися виїжджати, але тепер самі просять їх вивезти після того, як обстріли посилилися. Він підкреслив, що дуже багато людей потребують медичної допомоги через акубаротравми, поранення та травми від уламків скла.

Загалом за три доби з 10 травня з північного прикордоння Харківщини вже вивезли 5762 людини.

За даними керівника Вовчанської МВА Тамаза Гамбарашвілі, Вовчанськ контролюють ЗСУ, а на околицях міста ідуть бої. Він розповів, що ситуація важка: Вовчанськ розташований у чотирьох кілометрах від державного кордону, і усе передмістя — це і є кордон.

У свою чергу начальник Вовчанського відділу поліції Максим Стецина запевнив, що росіян та вуличних боїв у Вовчанську немає. За його словами, інформація про нібито перебування росіян у місті - це вороже ІПСО, пише "Суспільне". Армія РФ продовжує обстріли міста з артилерії, мінометів і РСЗВ. На ранок був один поранений, нетяжкий. Його евакуювали.

За його даними, у громаді триває евакуація людей, але до деяких районів міста дуже важко дістатися, тому що там - постійні обстріли. При цьому він підкреслив, що ситуація стабільна та контрольована.

"На сьогоднішній ранок у нас 71 заявка, це Вовчанськ і Вовчанські Хутори. Люди стали активніше виїжджати, тому що почастішали обстріли по місту. Спільно з волонтерами, з військовою адміністрацією вивозимо громадян", — сказав поліцейський.

10 травня Російська Федерація розпочала наступальну операцію на Харківщині. Наразі Збройні Сили України ведуть бої за контроль над містом Вовчанськ Харківської області. Ворог кинув значні сили для наступу на це місто - до 5 батальйонних тактичних груп - і не рахується із власними втратами живої сили та техніки. Обстріли Вовчанська суттєво посилились - з 11 на 12 травня російські війська завдали по місту щонайменше 22 авіаудари з використанням касетних авіабомб (КАБ). Українські захисники мужньо стримують натиск агресора та завдають йому відчутних втрат.

Учора, 12 травня, представник місцевої поліції Олексій Харківський повідомляв, що Вовчанськ фактично зруйнований, людей у місті майже не залишилося.