Російський снайпер розстріляв поліцейську машину у Вовчанську. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

У машині було троє людей: начальник райвідділу, начальник слідства та оперативник. Вони вирушили у Вовчанськ евакуювати літню жінку та інших людей, які просили про допомогу.

Біля будинку літньої жінки машина потрапила під обстріл. Начальник слідчого відділення Владислав Єфаров, який був за кермом розповів, що зупинитися і забрати жінку росіяни не дали.

"Спочатку побачили, як піднімається пил, одразу зрозуміли, що він від куль. І тут - постріл у лобове скло, прямо в мене. Це був снайпер, ми перебували неподалік покинутої фабрики, звідти він і працював", - розповів поліцейський.

Також росіяни, які засіли в будинках, стріляли з автоматів, кулеметів з обох боків вулиці, якою їхали поліцейські. Куля пробила колесо, але поліцейські не стали зупинятися. Вони змогли виїхати за межі міста і тільки там уже дістали запаску. У кузов автомобіля влучило більше 10-ти куль. Врятувало те, що машина була броньована. Цю машину отримали менше півроку тому на допомогу від уряду США. 

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. За Вовчанськ тривають бої. Місто практично зруйноване. Там залишається близько 500 осіб (до війни в місті проживало близько 18 тисяч).

У Генштабі повідомили про те, що на Харківський напрямок перекинули резерви.