У Харкові викрито двох чоловіків, які збували канабіс наркозалежним особам. Про це повідомили у прокуратурі.

38-річний чоловік був організатором: він відповідав за придбання товару, знаходив покупців і домовлявся з ними про оплату. Його 40-річний спільник розфасовував канабіс по пакункам і займався доставкою.

Варіантів доставки було кілька. Зловмисники відправляли посилки з наркотиком поштою, попередньо отримавши гроші на банківську картку, або ж зустрічалися з покупцями особисто і брали оплату готівкою.
Саме під час такої зустрічі 10 січня цього року ділків викрили правоохоронці. Обох чоловіків затримали.

В автомобілі, на якому приїхали підозрювані, провели обшук, вилучили готівку. Встановлено, що всього вони отримали за товар близько 100 тис. гривень.

Також провели обшуки за місцем мешкання підозрюваних, вилучили пакети з канабісом і спеціальне обладнання, зокрема електронні терези та заздалегідь підготовлені зіп-пакети малих розмірів для розфасування наркотиків, банківські і сім-картки та декілька блістерів з метадоном. Вилучили близько 3 кг канабісу.

Встановлено чотири епізоди вчинення злочину підозрюваними. 

Двом чоловікам повідомили про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання та пересилання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 307 КК України). Затриманим загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі.