У Харківській області вирішили поки не витрачати 355 мільйонів на ліцей у селищі Слатине Дергачівської громади. Таке рішення прийняли на засіданні робочої групи "Прозорість і підзвітність", повідомив заступник голови ХОВА Євген Іванов.

Раніше планувалося відновити ліцей у 2024 році. Навчальний заклад зазнав серйозних руйнувань внаслідок ударів російської армії. Через небезпечну ситуацію в громаді та відсутність можливості проведення офлайн-навчання тендер перенесли на 2025 рік.

Слатине знаходилося під окупацією РФ і дуже постраждало від обстрілів. Звільнене 23 квітня 2022 року. Тут проходила лінія зіткнення, і Слатине довго залишалося у "сірій зоні". До повномасштабного вторгнення тут проживало 6,5 тисячі мешканців.

Напередодні нового навчального року Міністерство освіти і науки України опублікувало дані про кількість пошкоджених будівель навчальних закладів: на Харківщині постраждали 512 об'єкти освіти.

На будівництво та відновлення навчальних закладів у регіоні необхідно 1,47 млрд. гривень. Нові школи планують побудувати у 5 населених пунктах області, аварійно-відновлювальні роботи провести у 7 населених пунктах. За гроші спонсорів в області буде відремонтовано 7 шкіл (список шкіл, які потрапили до програми, - тут).

У самому Харкові першочергово мають відремонтувати 17 шкіл. Загальна вартість підписаних угод склала близько 300 млн грн.