У Берліні з'явилися величезні фото з харківського метро, ​​де люди ховалися від бомбардувань. Як пише DW, ці фотографії - експозиція виставки "Наступна станція - Україна".

Виставку організовано неурядовою журналістською організацією N-ost, штаб-квартира якої знаходиться в Берліні. За словами організаторів, вони хочуть поєднати реальність України з публічним простором німецької столиці. Фото харківської та київської підземок розміщені на великих рекламних щитах, а заголовки пояснюють їхнє походження знімків й контекст.

Автори робіт:

  • Максим Дондюк (Україна);
  • Павло Дорогий (Україна);
  • Сергій Коровайний (Україна);
  • Єнджей Новицький (Польща);
  • Еміль Дуке (Німеччина).

Фотографії будуть у берлінському метро мінімум до 24 листопада.

Харківський метрополітен було зупинено у перший день війни, 24 лютого. Підземку використовували як бомбосховище. Переховуючись від бомбардувань та обстрілів, люди оселилися на платформах і в підігнаних на станції складах.

У березні на платформі однієї зі станції харківського метро відбулося символічне відкриття KharkivMusicFest-2022 - "Концерт серед вибухів". Для харків'ян тоді грав струнний квінтет.

24 травня метро відновило роботу, потяги почали ходити всіма трьома гілками - Холодногірсько-Заводською, Салтівською та Олексіївською.