У Харкові родина з Північної Салтівки вже місяць живе в наметі перед своїм розбитим російськими обстрілами будинком. Історію Світлани Орєхової розповіло "Суспільне".

Квартира Світлани була на третьому поверсі багатоповерхівки, над нею все вигоріло з 4-го по 9-й поверхи. Родині страшно залишатися в будинку, коли він у такому стані.

"Зараз будівельники щось роблять, укріплюють. Але під час спілкування ми не отримуємо жодних гарантій, що так зроблять, що воно не складеться на нас. Це страшно. Я заходжу у квартиру за речами, щоб переодягнутися, а одяг засипаний піском", - розповіла Світлана.

Їжу сім'я готує на газовій плиті - у будинку відновлено газопостачання, а воду бере з крана, який провели від сусіднього під'їзду. Орєхови встановили раковину, зробили трубу, щоб вода витікала не в підвал, а на дорогу. Де вони житимуть узимку, родина не знає.

"Ми винаймали квартиру, але там господарі то поверталися, то ні. Це все дуже нервово - так жити, що тебе можуть вигнати в будь-який момент. Це - моя квартира, тут народилися мої діти, було моє весілля, я хочу жити тут", - додала Світлана.

На наметі сім'я зробила напис "Ми хочемо жити вдома" з надією, що хтось допоможе їм відновити житло.

► За даними влади, російськими обстрілами в Харкові пошкоджено 6,5 тисяч будівель. Уже стартувала програма "єВідновлення", за якою жителі можуть отримати кошти на відновлення житла. На першому етапі на це можуть розраховувати ті, чиї квартири та будинки зазнали незначних руйнувань. Максимальна сума компенсації на першому етапі становить 200 тисяч гривень. Усі подробиці про програму - у нашому матеріалі.

Фото: Суспільне Харків