Вчора, 10 травня, РФ масовано обстріляла Харківську область: три людини загинули, ще шестеро — поранені. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

► Протягом доби ворог не припиняв обстрілювати Вовчанськ. За даними прокуратури, поранення отримали троє цивільних чоловіків та 63-річна жінка. Серед загиблих — чоловік та жінка. 

Росіяни вчора пішли в атаку на півночі регіону - вони безуспішно намагалась прорвати кордон біля Вовчанська. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ЗСУ знали про плани РФ наступати на півночі Харківської області, тому зустріли російські війська артилерійським вогнем. Британське агентство Reuters пише, що метою росіян, які почали атаки на півночі Харківщини, є створення буферної зони

При цьому, через постійні обстріли з різного виду озброєння жителям Вовчанська та Липців пропонують евакуюватися. Керівник місцевої військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі  розповів, що дітей у Вовчанську не залишилось. Загалом у самому Вовчанську залишалося приблизно 3000 жителів. Всім, хто хоче виїхати треба звертатися на "гарячу лінію" - 0-800-33-92-91

Вовчанськ знаходиться за 4 км від україно-російського кордону. До війни тут проживали понад 17 тис. людей. У перший день повномасштабного вторгнення місто було окуповане російськими військами, звільнене 11 вересня 2022 року. Відтоді місто постійно зазнає обстрілів.

► Близько 12:50 окупанти з артилерії обстріляли селище Черкаські Тишки Харківського району. Загинув 55-річний чоловік. Пошкоджень зазнали приватні домоволодіння та господарчі будівлі.

► О 23:40 росіяни завдали удар по Липцям Харківського району. Внаслідок обстрілу поранено 53-річну жінку та 38-річного чоловіка.

Крім того, вночі 11 травняо 00:45 РФ обстріляла село Одноробівку Богодухівського району. Там пошкоджено чотири будинки та автомобіль. 
 
За минулу добу українські війська відбили атаки з боку РФ:

  • на Куп’янському напрямку -13 атак, зокрема у районах н.п. Синьківка, Берестове Харківської області;
  • на Слобожанському напрямку - 9 атак, зокрема у районах н.п. Красне, Мороховець, Олійникове, Гатище  та ін. Харківської області;

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали 30 населених пунктів Харківщини: Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Глибоке, Лукʼянці, Огірцеве, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Веселе, Вільча, Липці, Слобожанське, Сосновий Бір, Українське.