92-га окрема штурмова бригада ЗСУ ім. Івана Сірка відкрила рекрутинговий центр, пише "Суспільне" з посиланням на речницю підрозділу Тетяну Рудь.

92-га бригада воює з Росією 10-й рік. На початку повномасштабного вторгнення підрозділ обороняв Харків, пізніше звільняв від окупантів Харківську область, зараз виконує завдання на Бахмутському напрямку в Донецькій області.

За словами Тетяни Рудь, бригада хоче залучати жителів саме Харківської області. Вона додала, що не вистачає вмотивованого поповнення, бо новобранці побоюються, що їх одразу направлять на фронт.

У 92-й бригаді пропонують інший алгоритм:

  1. після подання заяви кандидати проходять 40-денну загальновійськову підготовку в навчальному центрі;
  2. заняття з інструкторами бригади;
  3. новобранці можуть залучатися до бойових операцій спільно з досвідченими бійцями. 

Повністю навчання займає близько 3 місяців.

"Якщо ТЦК самостійно розподіляють людей по частинах, то ті, хто звернувся до рекрутингового центру, можуть служити саме в 92-й ОШБр. Навіть якщо на СТО працювали - нам потрібні інженери, потрібно ремонтувати техніку. На кожні руки знайдеться робота", - зазначила речниця бригади.

З якого віку можна приєднатися до бригади, яка зарплата

Приєднуватися до 92-ї штурмової бригади можуть громадяни України з 18 до 55 років. Для молодших призовного віку є можливість служити за контрактом. За словами бійців бригади, оптимальний вік - 18-35 років, суто фізіологічно.

"Але в нас є начальник штабу, якому за 50 років, який виконує завдання краще, ніж молодь. Топовий штурман, за моєю оцінкою, це досить молода дівчина з позивним "Авокадо". Що стосується топового пілота, це хлопець, якому зараз 19 років", - розповів командир батальйону ударних безпілотників 92-ї ОШБр Юрій Федоренко.

Зарплата в бригаді залежить від посади, вислуги та виконання бойових завдань, за які нараховується надбавка. Рядовий може за місяць заробити від 30 до 120 тисяч гривень.

Як зв'язатися з бригадою

► телефони: 096-929-29-22; 099-680-93-65; 099-680-93-65

► заповнити анкету за посиланням.