Де зараз найкритичніша ситуація з електрикою, розповіли в "Укренерго". Так, масштаб пошкоджень внаслідок чергової атаки РФ по об'єктах критичної інфраструктури України 10 лютого значний: росіяни пошкодили кілька теплових та гідроелектростанцій.

За словами голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького, найскладніша ситуація зі світлом залишається у Харківській та Хмельницькій областях.

"Плануємо протягом вихідних відновити роботу деяких енергооб'єктів, які були пошкоджені сьогодні. Критична інфраструктура міста запитана. Ми працюємо над тим, щоб у Харкові ситуація з відключеннями наближалася до тієї, що є по країні. Але на це потрібен певний час", - зазначив він. Кудрицький.

У п'ятницю, 10 лютого, у Харкові продовжували застосовувати аварійні та стабілізаційні відключення електроенергії, розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

"Ми розуміємо, коли зможемо повністю відновити електроподачу. Це залежить звичайно від загальноукраїнської ситуації. Однак повідомляти дату і час не будемо, щоб не інформувати ворога про наші відновлення, про наші плани. Зараз підрозділи ДСНС, енергетики працюють на місцях для того, щоб не відновити, а стабілізувати ситуацію в енергосистемі. Після того, звісно, ​​говоритимемо вже про відновлення", - розповів губернатор.

Він також зазначив, що руйнування досить суттєві - пошкоджено досить велику кількість обладнання. Але

Вранці 11 лютого губернатор повідомив, що у Харкові та області світло є у 100% споживачів, але в регіоні діють аварійні відключення, про них можна дізнатися тут.