По Харкову били ракетами з Північної Кореї. Це підтвердив Генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі "Суспільне. Спротив".

За даними генпрокурора, днями українська сторона отримала перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у КНДР. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю.

Костін додав, що таких самих висновків дійшли і військові експерти з міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Експерти також були на місці обстрілу і робили попередній огляд та аналіз частин ракети. Наразі триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

21 грудня пані посол США при НАТО Джуліан Сміт зазначила, що американці мають дані, підтверджені супутниковими знімками, що КНДР поставила в Росію тисячу контейнерів із військовим обладнанням і снарядами.

4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що РФ використовувала для ударів по Україні придбані у Північної Кореї балістичні ракети.

9 січня 47 країн у спільній заяві засудили постачання Північною Кореєю балістичних ракет Росії. 10 січня використання північнокорейських ракет РФ засудили члени Радбезу ООН.