У Слобідському районі Харкова з'явиться новий ясла-садок №56 комбінованого типу "Сім'я". Як повідомили у мерії, дошкільний заклад створюється на базі дитячого будинку "Сім'я", ліквідованого 10 серпня рішенням сесії Харківської міськради.

У дитячому садку працюватимуть чотири групи для 55 дітей. Будівля дитсадка не потребує ремонту та придбання обладнання та меблів, оскільки приміщення закладу повністю пристосовані для виховання дітей та забезпечені всім необхідним.

За словами директора Департаменту освіти Ольги Деменко, дитячий будинок "Сім'я" було ліквідовано, оскільки за останні п'ять років до закладу не направлялися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Водночас у чотирьох експериментальних групах в установі виховувалися діти дошкільного віку з-поміж соціально вразливих категорій, у тому числі діти з особливими освітніми потребами.

У мерії зазначили, що у Харкові постійно працюють над розширенням мережі закладів дошкільної освіти. За останні 15 років у місті відкрили 37 нових закладів для понад 12 тисяч дітей дошкільного віку.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що у дитячих садках Харкова роблять укриття. Так, у закладах дошкільної освіти Немишлянського району підвальні приміщення прибирають від сміття та зайвих речей, звільняють загальні проходи, зміцнюють вхідні двері, облаштують вентиляційні отвори та запасні виходи.